Hazireler

GÜRÇEŞME MUSEVİ MEZARLIĞI – İZMİR

İzmir –Gürçeşme Musevi mezarlığı içerdiği önemli kişilerin kabirleri ile gündeme gelen önemli bir ziyaret yeridir.
Bahribaba (MAŞATLIK ) Musevi mezarlığının istimlak edilmesinden sonra, 1928 yılında kullanılmaya başlanmış, ve ALTINDAĞ MEZARLIĞI nın hizmete girdiği tarih olan 1934 yılına kadar gömü almıştır. Bahribaba mezarlığından çok önemli Musevi din büyüklerin cenazeleri ile birlikte birçok defin buraya aktarılmıştır. Gürçeşme mezarlığında kabirleri bulunan Dünyaca ünlü isimler arasında :
RAV YOSEF BEN ŞAUL ESKAPA – RAV HAYİM PALLAÇİ – RAV ABRAHAM PALLAÇİ – RAV HİNA VE HİSTA olarak bilinen RAV ARDİTİ anılabilir.
İzmir – Gürçeşme Musevi mezarlığı 8-kasım -2001 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenmiştir.