ÇAYBAŞI HAMAMI – KORKUTELİ – ANTALYA

ADRES: Antalya, Korkuteli, Çaybaşı Mah.

TANIMI: Herhangi bir yazılı tarih kaydı yoktur. Ama mimari açıdan 16.yy ve 17.yy tarihlendirilmektedir. Tamamı dikdörtgen plandaki hamamın beden duvarları kot yükselmesi yüzünden toprak altında kalmıştır. Sonraki zamanlarda Hüseyin Ağa isimli biri tarafından onarıldığı için Hüseyin Ağa Hamamı olarak da isimlendirilmektedir.

Soyunmalık bölümü yıkılmış durumdadır. Dikdörtgen olan ılıklık kısmı üç bölümlüdür ve tamamı beşik tonoz ile örtülüdür. Sivri kemerler ile birbirinden ayrılmış ve kemer üzengileri malakari alçı kabartmalar ile şekillendirilmiştir. Orta bölümdeki dar bir kapı ile sıcaklığa geçilmekte, ortada kubbeli ana bölüm ve doğu batı kuzey yönleri de orta bölüme açılan üç adet beşik tonozlu eyvan bulunmaktadır. Kuzey eyvanının iki yanında da kubbeli köşe hücreleri bulunmaktadır. Sıcaklığın arakasında da külhan yer almaktadır. Kubbelerde çok miktarda yıldız şeklinde gözler bulunmaktadır.