SEYDİ ALİ KÖYÜ CAMİSİ – MUSTAFAKEMALPAŞA – BURSA

Seydi Ali köyü Bursa iline 95 km, Mustafakemalpaşa ilçesine 10 km uzaklıktadır.
1877-1878 Osmanlı Rus savaşından sonra Bulgaristan’dan gelen gelen göçmenler tarafından kurulmuş olan köy ismini köy girişinin hemen başında olan mezarlıktaki türbede yatan kişiden alır. Köye gelen ilk kişi olan Seydi Ali köy kuruluşunda emek vermiş kişidir.
Köy camisinin yapılış yılı 1885 dir. Değişik zamanlarda bakım ve tadilatlarla orijinal yapısından uzaklaşmıştır. Cami kareye yakın bir plana sahiptir. Kırma çatılı tavanı kiremit kaplıdır. Minaresi tek şerefeli ve güzel görünümlüdür. Mihrap seramik malzeme ile yapılmıştır. Minber ve kürsü ahşap malzemeden yapılmıştır. Cami içi tavanı ahşap malzeme ile yapılmış ve rozet ve madalyonlar ile süslenmiştir. Kadınlar mahfeline harim içindeki merdiven ile çıkılır ve ahşap malzemeden yapılmıştır.
KAYNAK: ALİSEYDİLİLER WEB