MUSALLA MESCİDİ – URLA / İZMİR

İzmir ili, Urla ilçesi, Musalla Mescid mahallesindedir. Urla da en eski mescidin, Musalla mescidi olduğu söylenir. Cuma ve bayram namazları açıkta, namazgahta kılınırdı. Daha sonra mescid yapılmış. Kitabe olmadığından yapım tarihi ve yapan kişi hakkında bilgilere ulaşamadık. Ama saçtan yapılmış levha üzerinde 19. yüzyıl yazısı bulunmaktadır.

Minaresinin ilginç olduğu ve açık minare şeklinde olup merdivenle çıkılması dikkat çekicidir. Mescid avlusundaki iki kişinin mezarı hakkında da bilgilere ulaşamadık. Hazirenin daha çok kişiyi kapsadığı belli oluyor.

Mescid iki kısımdan oluşmakta son cemaat yeri gibi kullanılan girişin hemen sağ kısımdaki mekanda sadece mihrap bulunmaktadır. Diğer kısma giremediğimizden bilgi veremiyoruz.

Mescidin dış duvarları yıkık, kapısı düşmüş vaziyettedir. Acilen bakıma alınması gerekmektedir.