DOĞANCILAR KÖYÜ CAMİ – BUCA

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Doğancılar Mahallesi, Yunus Emre Caddesi No:23 bulunmaktadır.
Cami içindeki berata göre 1942 yılında yapılmış, 1945 yılında ibadete açılmıştır.
  Kare planlı cami kırma çatılı ve kiremit örtülüdür. Tek şerefeli minaresi kalın gövdeli şerefe altı süslüdür.
   Cami genel tamiri ve minarenin yenilenmesi 2019 yılında yapılmıştır. Minber ve vaiz kürsüsü de ahşap malzeme ile Temmuz 2020 de yenilenmiştir. Kadınlar mahfeli ahşap paravan ile yine aynı yıllarda tamir görmüştür.

Caminin dış kısmında ek halinde olan imam odası ve son cemaat mahalli yıkılıp orjinal giriş ortaya çıkarılmıştır.

Kadınlar için abdesthane ve tuvalet yapılmıştır. İmam ve sohbet odası ise karşı tarafa alınarak alan açılmıştır. Ayrıca asma tavan uygulaması yapılmış ve elektrik tesisatı elden geçirilmiştir.

Caminin minber ve vaaz kürsüsünü yenilenmiş, mihrap kısmını yükseltilmiş. Bir müezzin mahfili de ilave edilmiş..