ILCI MESCİDİ –KONAK / İZMİR

KILCI MESCİDİ –KONAK  / İZMİR

İzmir ili, Konak ilçesi, Hacı İbrahim mahallesi, İki çeşmelik caddesi, No:214 de olan yapının 18. Yüzyılda mülkiyeti İngilizzade Hacı ibrahim vakfına (Vakıflar genel müdürlüğü) ait ve Mevlevi dergahı olarak yapıldığı söylenmektedir.
Dikdörtgen planlı yapı kuzey-güney doğrultusunda konumlandırılmıştır.. Yapının duvarları moloz taş malzemeden örülmüş olup, arasında iki sıra tugla hatıl geçmektedir. Yapının harim , kadınlar mahfili ve bodrum kat olmak üzere üç kısmı vardır. Giriş merdivenleri yapının kuzey -batı yönündedir. Zemin katta dogu cephesi üzerinde iki adet taş söveli kemerli pencere. Kuzey cephesinde söveli , kemerli giriş kapısı bulunmaktadır. !Mahvil katında ise doğu duvarları üzerinde iki adet söveli pencereler mevcuttur.

Bazı resimler restorasyon firmasından alınmadır.

Bir cevap yazın