BÜYÜK YALI (MERKEZ ) CAMİ – BAYRAKLI / İZMİR

İzmir ili, Bayraklı ilçesi, 1631 sokak no:9 da bulunan cami şu an restorasyon kapsamındadır. Küçük bir bölümü ile ibadet yapılmaktadır. Şadırvan kısmı hayırsever bir vatandaş tarafından yapılmış, Caminin inşaasının büyük bölümü vatandaşların bağışlarıyla devam etmektedir.
Eski Cami, enine dikdörtgen planlı tek sahanlıdır. Kırma çatılıdır. Orijinalinde Rum kilisesi olarak yaptırılmış, Kilise camiye çevrilerek, minare ilave edilmiştir. Mihrabı sade görünümlüdür. Caminin güneybatı köşesinde kare kaideli minare yer almaktadır. Caminin batı cephesinde son cemaat yeri. bulunmaktadır. Camekanlı olan son cemaat yeri daha sonra yaptırılmıştır. Caminin iç kısmı harabe görünümünde olup önceleri kullanılmamakta iken, 2012 yılında restorasyon çalışmalarına başlanmış olup; 2015 haziran ayında açılışı yapılacaktır.