KARA KAFALILAR EVİ – RİGA / LETONYA

Riga, Letonya’nın eski kentinde yer alan bir binadır. Orijinal bina 14. yüzyılın ilk üçte birinde Riga’daki evsiz tüccarlar, armatörler ve yabancılar için bir lonca olan Blackheads Kardeşliği için inşa edildi.

Riga’nın en eski ikonik yapılarından biri olan Blackheads Kardeşler binası Buraya kara kafalılar denmesinin sebebi tüccarların genellikle siyah saçlı olmasıymış. 14. yüzyılda inşa edilen binanın çatısında ise astronomik bir saat bulunuyor. Ama binanın kesinlikle en ilginç noktası bir gün yıkılırsam beni tekrar inşa et yazısının olduğu kısım. Kara Kafalılar binası, günümüzde turizm ofisi olarak kullanılıyor.

Kara Kafalılar Evi asıl olarak 1334 yılında inşa edilmiş. Binanın giriş katında bir zamanlar dükkânlar varmış. Loncanın salonu birinci katta bulunuyormuş. Zaman içinde binada değişiklikler yapılmış. Örneğin, Hollanda tipi basamaklı çatı 1500’lerin sonunda, astronomik saat 1622’de, Hansa Birliği’nin simgeleri olan dört figür 1896 yılında eklenmiş. Kara kafalılar Evi’nin yanına ek bina olarak yapılan Schwab Evi 1891 yılında yapılmış.

KAYNAK: VİKİPEDİ

FOTOĞRAFLAR 2016 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR.