ŞEHİTLİK PARKI – GÜLŞEHİR – NEVŞEHİR

Gülşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gülşehir Şehitlik Parkı Projesi’nin tamamlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Dursun, yaptığı açıklamada, Türkiye Bayrağı ile tarihte kurulmuş 16 Türk devleti bayrağı ve bu devletleri kuran liderlerin büstünün yer aldığı Gülşehir Şehitlik Parkı’nı tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Parkın 5 dönüm arazi üzerinde kurulduğunu belirten Dursun, şehitler için de yer ayrıldığını vurguladı.

Ayrılan bölüme, yakın dönemde vefat eden 12 Gülşehir’li şehidin sembolik mezarlarının yapılacağını dile getiren Dursun, ayrıca parkın içine 500 kişilik taziye evi de yaptıklarını kaydetti.

Tesisin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını ifade eden Dursun;

“Nevşehir’e bağlı hiçbir ilçede örneği olmayan bir tesisi Gülşehir’lilerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. (17.04.2013 )

Kaynak: AA