ŞEHİTLİK ANITI – ALAŞEHİR / MANİSA

Alaşehir Belediyesi’nin Alparslan Türkeş Meydanı’nın alt kısmında inşaatını başlattığı ve son halini almaya başladığı ‘Şehitlik Anıtı’ arzu endam ediyor.

Alparslan Türkeş Meydanı’nın alt kısmında Alaşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanılan ‘Şehitlik Anıtı’ tamamlanmak üzere. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, şehitlik anıtının Türk bayrağı figüründe tasarlandığını belirterek, şunları söyledi;

“HİLAL: Üst yüzey alanı 180 m2, yükseklik maksimum 6 m olup eğimli olarak tasarlanmıştır.

YILDIZ: Üst yüzey alanı 20 m2 olup yan duvar maksimum yüksekliği: 2,30 olup eğimli olarak tasarlanmıştır.

Her iki yapıda da dış cephe kaplama malzemesi olarak alüminyum kompozit uygulaması yapılmaktadır. Hilalin ve yıldızın yan duvarları bayrak kırmızısı renkli alüminyum kompozit kaplaması yapılırken üst yüzeyleri beyaz renkli kaplama yapılarak Türk bayrağı simgesini yansıtmak bu yapıların uygulamasındaki ana amaçlanmıştır. Türk bayrağı görüntüsünde bir şehitlik yapılacaktır. Hilal yapısının iç kısmı şehitlik müzesi olarak tasarlanması planlanmaktadır. Çanakkale şehitlerini anlatan heykel tablo ve figürleri kapsayacaktır.

Türk bayrağı motifli şehitliğimiz 500 m2 çevresindeki yeşil alanı ile birlikte toplamda 910 m2 alanda görsel etki yaratacak şehir girişimizi güzelleştiren bir alan olacaktır. Cephe kaplaması yapıldıktan sonra görsel şov yaratacak tamamen ledlerden oluşan ışık oyunlarıyla yapının görseli zenginleştirilecek gece görüntüsüne de netlik kazandırılacaktır. Şehitlik etrafı plantasyon (bitkilendirme) projesinde seçilen bitkiler; ay yıldız şeklinde Ligustrum jonandrum care, Euonymus Microphyllus Pulchellus Aureus (Altuni Çıtır çıtır Taflan) ile buxus pumila (Osmanlı şimşiri minyatür) ile kırmızı beyaz renkli peyzaj gülleri kullanılacak olup geniş bir alan çim alan olarak tasarlanmıştır.”

KAYNAK: ALAŞEHİR BELEDİYESİ