POLİS ŞEHİTLİĞİ ANITI – BALLIKUYU – İZMİR

İzmir merkez ilçesi, Ballıkuyu semtinde geniş bir alana yeşil ve ağaçlı bir çevrede dört mermer basamakla çıkılan platformun üzerinde yine mermer bir plaka üzerine mermerden dikdörtgen kaide üzerine yaklaşık dört metre boyunda giderek daralan piramit şeklinde olan anıt, 15/05/1933 tarihinde İzmir Belediyesi tarafından yapılmıştır.

Dört yüzlü anıtın kaide kısmında dört yüzünde polis şehitlerinin adları ve apolet numaraları kazınmıştır. Piramit yüzeylerinden ön kısımda POLİS ŞEHİTLERİ ANITI VE POLİS AMBLEMİ, diğer bir yüzeyinde POLİS ŞEHİTLERİ ANITI VE 15/5/1335 yazısı, diğer bir yüzeyinde ise anıtın açıklama yazısı vardır.

Açıklamada şöyle yazmaktadır;

YÜCE TÜRK ULUSU
Tarih Boyunca esaret zincirini kırarak hür yaşamaya alışmış asil milletimizin evlatları 15/5/1919 tarihinde Yunan Ordularının İzmir i işgali sırasında da zulme karşı çıkarak hunharca şehit edilen ve adını ilk kurşun anıtına yazdıran polis memuru 387 apolet sayılı HÜSEYİN AVNİ efendi ve arkadaşları burada yatmaktadır.
Polis çelikleşmiş gücü ile her an senin emrinde ve hizmetindedir.
VATAN İLELEBET VAR VE RUHLARI ŞAD OLSUN