NAZIM BABA TÜRBESİ – BATTALGAZİ – MALATYA

Battalgazi ilçesi Eski Malatya mahallesinde bulunan Nazım Ersoy Hoca türbesi ; Eski Malatya mahallesinde yaşayan ve 1990 yıllarında vefat eden hocamıza ait. Hastaları iyileştirici özelliği ölümünden sonra anlaşılan Nazım Hocanın mucizeleri görenleri şaşkına çeviriyor.

Her gün birçok kişinin şifa bulmak için türbe ziyaretinde bulunan mekan Battalgazi’de Hasan Basri türbesinin yanında bulunmaktadır. Nazım Ersoy hoca 1990 yıllında ölmeden önce emekli eğitimci ve öğretmen idi. Yaşadığı süre içinde çevresindekilere mucize ve ilim sahibi olduğunu hissettirmemiştir. Emekli eğitimci öğretmenin mucizeleri kendini tanıyanlar tarafından o öldükten sonra yayılmıştır. Halen Türkiye’nin farklı yörelerinde şifa arayan insanlar türbeyi ziyaret etmektedirler. Türbe o öldükten yıllar sonra yapılmıştır.

KAYNAK: MALATYA SÖZ