KAPALI ÇARŞI – BERGAMA / İZMİR

Arasta içerisinde bulunan Kapalı Çarşı, Bergama Belediyesi tarafından ilk kez 1930 yılında onarılmış.
1980 yılına kadar bir süre et ve sebze hali olarak da kullanılan çarşıda günümüzde ise; turistik amaçlı elektronik eşyaların satıldığı dükkânlar bulunmakta. Orta kısmında kabartma olarak yuvarlak bir saat bulunduran çarşı, bugün halen sağlam ve kullanılır durumda. Faaliyetlerine yenileme çalışmaları için ara verilen çarşı, Bergama Belediyesi tarafından yürütülen onarım işlemleri tamamlandığında tekrar alışverişe açılacak, tarihi yeniden alışveriş severlerle buluşturacak.
Çarşının doğu ve batı cephelerinde 1930-1940 yıları arasında yapılmış ticaret yapıları bulunmaktadır.  Yapı 2010 yılında restore edilmiştir.

KAYNAK: BERGAMA BELEDİYESİ