ESKİ ASKERLİK ŞUBESİ TARİHİ BİNASI – YOZGAT

Eski Askerlik Şubesi’nin tarihî binası “Kent Belleği Şehir Müzesi” olarak kullanılacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Askerlik Şubesi’nin yeni binasına taşınması sebebiyle boşalan tarihî binanın “Kent Belleği Şehir Müzesi” olarak kullanılacağını açıkladı.

1894 yılında yapılan tarihî binanın yıllardan beri Askerlik Şubesi olarak hizmet verdiğini belirterek, “Askerlik Şubesi’nin yeni yerine taşınmasıyla burası boş kaldı. Biz de Yozgat Belediyesi olarak bu tarihî ecdad yadigârı binayı amacına uygun bir şekilde projelendirerek Kent Belleği Müzesi olarak düşündük ve bununla ilgili çalışmaları başlattık” dedi.

“Kaynak açısından da hemşehrimiz TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek Beyin himayelerinde buranın restorasyonunu yapacağız. Şu anda da Millî Saraylar’dan Meclis Başkanımızın talimatıyla görevlendirilen teknik elemanlar inceleme yapıyor. İnceleme sonucunda rapor hazırlanacak. Daha sonra da sağlanan kaynak ile restorasyonu tamamlanacak. Bina da restorasyon işlemleri tamamlandığında şehrimize Kent Belleği Şehir Müzesi olarak hizmet sunacak.”

Yozgat Muhabir, 20 Haziran 2012’de yayınladığı “Mimarî yapısı değiştirilen tarihî Askerlik Şubesi, tadilatla eski hâline getirilip kent müzesi yapılacak” başlıklı haberle, bu konuda başlatılan çalışmayı okuyucularına duyurmuştu.(YIL 2014)

KAYNAK: YOZGAT MUHABİR