DARİO MORENO SOKAĞI – İZMİR

İzmir’in en ünlü sokaklarından birisi olan Dario Moreno Sokağı, İzmir’e âşık olduğu bilinen Dario Moreno’dan alınmış. 1921 yılında dünyaya geldiği bilinen Dario Moreno’nun asıl ismi ise David Arugete. Musevi asıllı bir Türk olan David Arugete; piyanist, sanatçı ve tiyatro oyuncusu olarak bilinmektedir. Hayatının büyük bir bölümünü İzmir’de geçiren Dairo Moreno, İzmir aşığı biri olarak bilinmekle birlikte İzmir için çeşitli oyunlar, şarkılar ve sanatsal faaliyetler hazırlamıştır. İzmir’in yerli sanatçılarından biri olarak anılan Dario Moreno, İzmir’de sanatın ve huzurun adresi olarak gösterilmekte.

Tarihi ve sanatsal yapısıyla da yerli yabancı yüzlerce turisti ağırlayabilen Dario Moreno Sokağı, İzmir’in simgelerinden biri olmayı çoktan başardı. Mistik bir havaya sahip olan bu sokakta, Moreno’nun sevdiği şarkıları ve farklı sanatçıların yumuşak müziklerini daima duymak mümkün. Sakinlik ve dinginlik isteyenlerin de uğrak adresi olan bu sokakta, minik kutlamalar ve eğlenceler de yapılmakta.

Dario Moreno Sokağı’nda girdiğinizde sokağın iki tarafında da iki ayrı kişiye ait büstler karşınıza çıkıyor. Elbette birisi sokağa ismini veren Dario Moreno’ya ait. İkinci büst ise Enrico Macias’a ait. Enrico Macias’ın o sokakta olma sebebi ise

Sokağın girişinde iki yanda iki ayrı kişinin büstünü görürsünüz. Bunlardan biri Dario Moreno, diğeri ise Enrico Macias’tır. Bu iki ismin ortak özelliği ise İzmir’dir. İzmir için eserler vermiş önemli kişilerdir.

Şehirdeki en güzel cadde olarak bilinen Dario Moreo Sokağı, muhteşem İzmir manzarasına sahip bir yer. Şirin kafelerle “ dinlenme alanı” arayanlara ilaç gibi gelen Dario Moreo Sokağı, çeşitli kahve seçenekleri de sunabiliyor. Buram buram nostalji kokan Dario Moreo Sokağı’nda Rum evlerini de görebilmek mümkün. Tarihi yapılara ilgi duyanlar için harika bir soka olan Moreno Sokağı, yaydığı güzel kokulu çiçekleriyle de insanları kendine mest edebilmektedir.