HASAN BEY HAMAMI – MUDANYA / BURSA

Hasan Bey tarafından 1652 yılında yaptırılan hamam, zamana yenik düşerek uzun bir dönem marangozhane olarak kullanılmıştır. Bursa’nın Mudanya İlçesinde, tarihi hamamlardan biride Hasan Bey Hamamıdır, Hasan Bey tarafından 1652 yılından yaptırılan hamam günümüzde harabe ve atıl durumda bulunmaktadır.

Hasan Bey Hamamı özel mülkiyette olduğu için Belediye tarafından kamulaştırılıp, aslına uygun restore edilip hizmete açılması planlanıyor aynı Tahir Ağa Hamamı gibi.

Hasan Bey Hamamı hakkında da açıklayıcı pek fazla bilgi bulunmamaktadır, fakat Çifte Hamam tekniğinde yapıldığı görülmektedir.

Hasan Bey Hamamı, Hasan Bey Mahallesinde bulunmaktadır. Tekke-i Cedid Merkez Caminin karşısında ki aralıktan yukarı çıkmak suretiyle Hasan Bey Hamamına ulaşılabilir.

Günümüzde hamam, özgün yapısına uygun olarak kültür merkezi fonksiyonuyla yeniden Mudanya’ya kazandırılacaktır.