KÜTÜK MİNARE MESCİDİ – URLA / İZMİR

İzmir ili, Urla ilçesi, Yenice Mahalle Kamanlı sokaktaki, 1730 tarihinde Koca Mehmet Bin Abdullah Tarafından yaptırılmış olan mesciddir. İki sokağın birleştiği yerde, yerden bir hayli yüksekte konumlanmış camiye, cümle kapısındaki merdivenle giriliyor. Genişçe bir bahçede eski olduğu belli olan hazire (mezar)yer almaktadır. Caminin köşesinde yine cami ile yaşıt yeni restore edilmiş, oldukça güzel bir çeşme yer almaktadır. Harim duvarları kesme taştan yapılmış olup, çatı kiremitle kaplı kirpi saçak denilen tiptedir. Minare altıgen kürsü üzerinde, sırlı tuğladan yapılmış silindirik gövde üzerinde yükselmekte, tek şerefeli minarenin şerefe altları mukarnaslarla süslenmiş, kurşun ya da galvaniz saç kaplı külahtan yapılmış olan minare oldukça sağlam görünmektedir.