KILCI MESCİDİ –KONAK / İZMİR

İzmir ili, Konak ilçesi, Hacı İbrahim mahallesi, İki çeşmelik caddesi, No:214 de olan yapının 18. Yüzyılda mülkiyeti İngilizzade Hacı İbrahim vakfına (Vakıflar genel müdürlüğü) ait ve Mevlevi dergâhı olarak yapıldığı söylenmektedir.
Dikdörtgen planlı yapı kuzey-güney doğrultusunda konumlandırılmıştır. Yapının duvarları moloz taş malzemeden örülmüş olup, arasında iki sıra tuğla hatıl geçmektedir. Yapının harim, kadınlar mahfili ve bodrum kat olmak üzere üç kısmı vardır. Giriş merdivenleri yapının kuzey -batı yönündedir. Zemin katta doğu cephesi üzerinde iki adet taş söveli kemerli pencere. Kuzey cephesinde söveli, kemerli giriş kapısı bulunmaktadır. Mahfil katında ise doğu duvarları üzerinde iki adet söveli pencereler mevcuttur.