CÜNEYDİ ABAD HAZRETLERİ MEZARI – BUCA / İZMİR

İzmir Buca Karacaağaç köyünde, Cüneydi Abad hazretlerinin mezarı var. Mezar alışılmışın dışında çok uzun bir mezar. Mezar üzerinde hiçbir belgelenecek bir şey yok. Mezarın her iki ucunda yuvarlak birer sütun var. Ayakucunda asırlık bir çınar ağacı var. Meydanında da asırlık bir Selvi ağacı bulunuyor. Selvi’nin yanına küçük bir namazgâh yapılmış. Yolun kenarına da bir çeşme yapılmış Eski çeşme yıkılmış yıkıntıları duruyor ama çeşme olduğu belli değil. Yeni yapılan çeşmenin herhangi bir özelliği bulunmuyor. Suyu akıyor ve çeşme günümüzde kullanılıyor.

Cüneydi Abad hazretleri hakkında herhangi bir bilgi yok. Kimdir nereden gelmiştir, kimin nesidir bilinmiyor.

Yolumuz düştü, ziyaret ettik, mezarın uzunluğu hemen dikkat çekiyor. Aldığımız bilgiler doğruysa, merhum Zat’ın mezarının yanından su akarmış ve o suyu köylünün biri kestiği için, bu muhterem zat köylülerin rüyasına girmiş. O suyun kendisinin Abdest suyu olduğunu ve abdest alamadığını söylemiş. Bunun üzerine köylüler, mezarının yanına bir çeşme yaptırmışlar. Ve cuma günleri de camide namaz kılarken görenlerin olduğu söyleniyormuş.