BOZDOĞAN MADRAN BABA TÜRBESİ – AYDIN

Madran baba Dağı’nın doğu kesiminde bulunmaktadır, buraya ulaşım stabilize orman yollarıyla sağlanmaktadır. Yörenin en yüksek dağlarından biri olan Madranbaba Dağı zirvesinde bulunan Madran Baba yatırından alır. Madran Baba’nın kim olduğu ve nereden geldiği, hangi tarihlerde bu bölgede yaşadığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, Türklerin Anadolu’da yayılmaya başladığı dönemlerde bölgeye gelmiş bir eren, derviş ya da bir Alevi Dedesi olduğu tahmin edilmektedir.

Ziyaretçiler buraya adak kurbanlarını kesmek ya da dua etmek için özellikle yaz aylarında gelmektedirler. Bozdoğan üzerinden zirveye çıkmak en kolay ve zahmetsiz yoldur.

Alamut Köyde geçim kaynağını oluşturan büyükbaş hayvancılık, pamuk, mısır, arpa ve buğdayla beraber gelişmiştir . Köyde günümüzde zeytincilik de büyük gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Alamut köyünde Ağustos ayında Geleneksel Madran Baba Alevi Tahtacı Şenlikleri düzenlenmektedir.

KAYNAK: BOZDOĞAN BELEDİYESİ