Şelaleler

SU UÇURAN ŞELALESİ – ALİAĞA / İZMİR

İzmir ili, Aliağa ilçesi, Çukurköy beldesindeki ormanlık alan içindedir.Araçla Çukurköy e kadar asfalt yol, Çukurköy ile Maden ocağına kadar stabilize fakat düzgün olan yolla gidip; araçlar park edildikten sonra yaya olarak orman içinden yaklaşık 20 dakikalık mesafededir. Su uçuran ya da kimi kaynaklardaki Büyük Aliağa şelalesi ya da Türkmen Şelalesi olarak geçiyor.İzmir de görülecek  ve bakir yerlerden birisi belki de en güzelidir. Doğa gezenler  yürüyüş parkuru olarak  Aliağa yakınlarında Turgutlar Kanyonundan başlayıp , Çukurköy deki Su Uçuran şelalesinde yürüyüşlerini bitiriyorlar.Dere boyunca çok gür olmayan su şelaleden  40-45 metrelik mesafeden düşüyor. Kesin olmamakla birlikte Ege bölgesinin en yüksek şelalesi olduğu söyleniyor. Büyük şelalenin yaklaşık 300 m ilerisinde küçük şelale var. Buradan sonra dere yavaş yavaş akıp daha ilerideki Güzelhisar barajına ulaşıyor. Büyük şelalenin düştüğü yere ulaşmak kayalıklar yüzünden biraz zor, fakat oradaki güzel manzara için her şeye değer.