Saat Kuleleri

SARAYKENT BELEDİYESİ SAAT KULESİ – SARAYKENT – YOZGAT

Saraykent Yozgat iline bağlı, doğuda Akdağmadeni, batıda Sorgun, kuzeyde Kadışehri, güneyde Sarıkaya ile komşu, 341 km²’lik alana sahip bir ilçe olup, rakımı 1330 m.’dir. Yozgat iline uzaklığı ise 71 km’dir.

Eski adı Karamağara olan ilçemiz 1972 yılına kadar bucak iken, bu tarihte çıkan bir kanunla Belediye teşkilatı kurularak kasaba olmuştur. Karamağara’nın ismi 17.02.1975 tarih ve 7–9461 sayılı kanunla Saraykent olarak değiştirilmiş 20 Mayıs 1990 tarih ve 3644 Sayılı kanunla ilçe olarak Yozgat iline bağlanmıştır.

İlçemizin Saray mahallesinde bulunan Romalılardan kalma han ve hamam kalıntıları Saraykent’in eski bir yerleşim merkezi olduğunu göstermektedir.

1941 yılında Karamağara’da büyük bir deprem olmuş ve çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmiş ve yerleşim yerlerinin tamamına yakını yıkılmıştır.1970 yılında da sel felaketi yaşanmış 5 vatandaş hayatını kaybetmiş çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan telef olmuştur.

Kaynak: Sarayket kaymakamlığı