Saat Kuleleri

ERZİNCAN SAAT KULESİ – ERZİNCAN

Şehrin Sembollerinden biri olan ve 1939 Depremi öncesinde Askeri Ortaokulunun kapısında bulunan saat kulesinin bir benzeri yeniden inşa edilerek kullanıma sunuldu.
Eski bir hatırayı yeniden canlandıran, Saat Kulesi, Ordu Caddesi üzerinde bulunan Barış Manço Parkının kuzeyinde, eski Aşıklar Caddesinin Ordu Caddesine bağlantı noktasına inşa edildi.
Saat Kulesinin arka tarafından doğuya doğru uzanan yolun bir kısmı da saat kulesi inşaatı kapsamında düzenlendi. Yolun geri kalan kısmının 2011 yılı içerisinde düzenlenerek hizmete açılması ve Aşıklar Caddesinin eski hareketli günlerine kavuşması planlanıyor.
Aşıklar Caddesi üzerine çiçekçilerin taşınması, benzer küçük işyerlerinin kurulması planlamalar arasında. Saat Kulesi, Erzincan Belediyesi’nin çalışmaları ve Kültür Bakanlığının desteği ile inşa edilerek şehre kazandırılırken, Erzincan Belediyesi’nin, benzeri kültürel yapıların yeniden inşasına yönelik başka projeler üzerinde çalışmalar yaptığı bildirildi.
KAYNAK: KEMAHSPOR