Saat Kuleleri

ANTALYA SAAT KULESİ – ANTALYA

Antalya şehrinin Kale Kapısı mevkiinde Cumhuriyet Caddesi`nde üzerinde, eskiden “Kapuağzı” denilen ve bugün “Kale Kapısı” olarak bilinen yerin doğusundadır.
Bir burç üzerinde, 1901’de Anadolu’da birçok kentte olduğu gibi kulenin saati Alman İmparatoru II. Wilhelm tarafından hediye edilen ve II. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılı anısına Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından yaptırılan Saat Kulesi, yıkılan dış kalenin kuzeye bakan burçlarındandır. Seyredenlere kale burcunun devamı izlenimi yaratan Antalya Saat Kulesi`nin zeminden tepe noktasına olan yüksekliği 14 metre, burcun üzerinden ise 8 metredir.
Dış sur üzerinde bulunan kule kare gövdelidir. Dört tarafında da birer saat ve tepesinde bir çan bulunmaktadır. Bilecik Saat Kulesi gibi bu kulenin de saatleri elektronik saatlerle değiştirilmiştir (1974).
Kaynak: Wikipedia /gezi Antalya