SAKAR GEÇİDİ – GÖKOVA – MUĞLA

Muğla – Marmaris karayolu üzerinde bulunan ve Gökova’yi Muğla’ya bağlayan, 670 m. rakımlı tepeden deniz seviyesine inen geçittir. Kargasekmez olarak tabir edilen keskin virajları ile ünlüdür.

Sakar Geçidi, Fethiye ve Marmaris’ten Muğla yönüne doğru seyahat ederken iki yolun kesiştiği nokta olan Gökova mevkiinden başlar. D-550 karayolu üzerinde 9 km uzunluğunda olan geçit %10 eğime sahiptir. Eşsiz manzarası ile size enfes bir görsel şölen sunar. İnsanın içini huzur ile dolduran bu manzara karşısında pedallamak ise ayrı bir zevktir. Gerek çıkış, gerek iniş her ikisinin de zevki bir başkadır. Zikzaklar çizen yol, duble yol olması ile rahat bir sürüş imkanı sağlar. Gökova Körfezinin eşsiz manzarası size eşlik eder geçit boyunca.

Rakım yükseldikçe aşağıdaki güzelliği çok daha güzel görebilirsiniz. Fethiye’den gelen ve Marmaris’e doğru uzanan D-400 karayolunun yan tarafında bulunan, hatta zamanında içinden geçilen Okaliptüs’lü yol muhteşem görünür.

Gün batımında farklı renklere bulanan körfez muhteşem manzarası ile insanı büyüler.

Zirveye yakın yerde seyir alanı bulunur. Burada birazcık soluklanmak ve bu güzel manzarayı izlemek çok büyük keyif verir. O kadar geniş bir alanı görme şansınız vardır ki açık hava da Köyceğiz Gölünü bile seçebilirsiniz. Hemen aşağıda ise Gökova Belediyesinin yerleşim alanı görünür. Kuş bakışı seyredilebilir. Sakar Geçidi zirvesine 9 km sonunda ulaşılır. Zirve denizden 670 metre yüksekliktedir.

KAYNAK: BEDALLA