PİERRE PAGY EVİ – BORNOVA / İZMİR

Bu ev 1800 lü yıllarda Mösyö Fontan d-Escalon tarafından inşa edilmiştir. Mösyö d-Escalon, Fransız devrimi sırasında ülkeden kaçmıştır. Kızı Louise La Fontaine Ailesinden biri ile evlenmiştir. Bu evlilikten doğan kızları Helen de E. Charlton Whittall un eşi olmuştur. Ailenin soyundan gelen Sheila ve Cecil Whittall Evi William Girauda o da, Karşıyaka da büyük malikaneler sahibi Kont Aliottinin kızı olan Marguerite tarafından satın alındı.. Marguerite , Pierre Pagy, ile evlenerek bu evde yaşadı. Ev şu anda Pierre Pagy nin torunları bayan Fercken ile Bay Arkas ailelerinin mülkiyetindedir.
(Mösyö Gabriel Pagy Fransa da 300 yıl alanında uzman olan bir ailenin ferdi olarak 1700 yıllarında Marsilya dan ticaret odası tarafından yetkilendirilmiş olarak İzmir e yerleşmiş bir Fransız Levanten aile reisidir. Oğlu Pierre Pagy de İzmir de ticaretle uğraşmıştır.