ÖMÜRLÜ KEMAL ATLI KÜLTÜR EVİ – ALANYA – ANTALYA

Alanya Kalesi Hisariçi mahallesinde bulunan geleneksel Alanya evi örneklerinden biri olan yapı; sahipleri tarafından tahsisinden sonra, Alanya Belediyesi tarafından onarılarak, malzemesi, mimari detayları ile yöresel karakteristiğine kavuşturulmuş ve özgün mimari kimliğinin korunması sağlanmıştır. 19. yüzyıl son dönemine tarihlenen bu yapıda; plan şemasından, kullanılan malzemelere, ahşap pencere, kapı, dolap detayları ve iç tefrişat elemanlarına kadar özgün tüm mimari detaylar bir arada görülebilmektedir.
Yöreye özgü yapım teknikleri kullanılarak yerel ustalar tarafından yapılan onarım çalışması sonrasında Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi olarak geleneksel Alanya yaşam tarzını yansıtacak şekilde düzenlenen yapı, açıldığı günden beri ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.
Kaynak: Alanya Belediyesi