NAMIK KEMAL KÜLTÜR EVİ – KARS

Namık Kemal Kültür Evi; Kars’ın Merkez İlçesi, Kaleiçi Mahallesi, Erzurum Caddesi üzerinde yer alır.

1853-1854 yıllarında vatan şairi Namık Kemal’in çocukluğunu geçirdiği evdir. Kars çayı kenarında, Kars Kalesi civarında bulunan ev restore edilerek, günümüzde sergi alanı ve “Aşıklar Evi” olarak hizmet vermektedir.

Topçuoğlu Hamamı’nın hemen yakınında, Namık Kemal’in bir zamanlar dedesiyle yaşadığı ev var. Namık Kemal neden burada yaşamış çünkü dedesi zamanının Kars valisiymiş bu ev de haliyle vali konağıymış. Namık Kemal, çok küçük yaşta babası ölünce, 7 yaşından 14 yaşına kadar burada dedesiyle yaşamış. Zamanla harabeye dönen konak, 2011’de UNESCO desteği ile Aşık atışmalarını izleyebileceğiniz bir kültür evine dönüştürülmüş.