KANGAL KÖPEK YETİŞTİRME ÇİFTLİĞİ – SİVAS

Sivas Valiliği tarafından, Kangal ırkının gen özelliklerinin korunması ve Kangal köpeklerinin fiziki yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Kangal Yetiştirme Çiftliği kuruldu.

Modern çiftlik içiresinde yetişkin köpekler için 8 metre karelik 30 tane ısıtmalı yavru kulübeleri ile toplamda 50 kulübe yer alıyor.

Çiftlikte köpeklerin kullanabileceği 4 bin 300 metre kale gezi alanı, 12 bin 300 metre kare peyzaj alanı ve ziyaretçiler için sosyal tesisler bulunuyor.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas’ın değerlerine sahip çıktıklarını ve bütüncül bir bakış açısıyla ilçenin özelliklere uygun projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Ayhan, Sivas’ı sadece İstasyon caddesinden ibaret olmadığını anlattı.

“Kangal denilince aklımıza; Kangal köpeğimiz, balıklı kaplıcamız ve akkaraman koyunumuz geliyor. Bu üç değerimiz bizim için kıymetli. Biz değerlerimize değer vereceğiz, değerlerimize sahip çıkacağız. Kangal köpeği, Sivas denilince akla gelen ilk değerlerimizdendir. Dolayısı ile yetiştirildiği alanların uygun olması lazım. Merkezimize bilimsel yönü biraz daha ağır olan bir tesis kazandırmıştık. Ama dedik ki taş yerinde ağırdır. Kangal köpeğinin yeri Kangal’dır. Buranın karakteristik yapısına uygundur. Burada da bir tesis yapmak boynumuzun borcuydu.”