İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU – BUCA / İZMİR

İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ

Şirinyer Hipodromu İzmir’in Buca ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Şehre yurtdışından ya da havayolunu kullananlar için konuşacak olursak Menderes Havalimanı’na 15 kilometre mesafe uzaklıktadır. İzmir-Aydın tren yolu ile sınır olduğundan dolayı da erişim oldukça basittir. İzmir Şirinyer Hipodromu arazi bakımından da oldukça geniş bir alana sahiptir. Metrekare olarak hesaplarsak yaklaşık olarak 323,674 metre kare şeklinde değerlendirilebilmektedir. Aynı zamanda 155,440 metrekarelik bir alanın içinde 1281 box ahır ve at hastanesi bulunuyor. Bunun yanı sıra açık ve kapalı olmak koşuluyla lonj alanları ve 100 aracın rahatlıkla park edebileceği bir otoparkı mevcuttur. Padokların bulundukları araziye bakarsanız oranın da toplamda 479,114 metre kare büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz.

Şirinyer Hipodrom arazi bakımından oldukça donanımlıdır. Alanın içinde 1,750 metrelik bir kum pisti görebilirsiniz. Bunun yanı sıra 1,600 metrelik bir çim piste sahiptir. 1,480 metrelik kumdan antrenman pisti var ve taylar için çim gösterme düzlüğü 375 metredir. Hipodromun izleyenler açısından da elverişli bir şekilde tasarlanmış olduğu bilinmektedir. Bunun için iki tane tribün binası yapılmış. Atların yarışları öncesinde kan alınması için bir bina ve acıktığınız da yemek yiyebileceğiniz iki tane panoramik restoranı mevcut. Ziyaretçiler için avantaj sağlayabilecek her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş Hipodrom içerisinde üç tane bahçe restoran üç tane büfe ve bir tane VIP restoran mevcut.

Tüm bunların yanı sıra piknikçilerde düşünülmeden geçilmemiş alan içerisinde 19 tane piknik masası var. Aileler burada pikniklerini yapabiliyorlar. 500 metrekarelik çocuk oyun bahçesi de çocukların dikkatlerini çeken alanlar arasında. Mini bir hayvanat bahçesine sahip bunun yanı sıra çocuklar ve de engelliler için terapi alanları da düşünülmüş atla terapi yapılabilmesi için bir merkez var. Hayvanların rahatları da ön planda tutulmuş. Atların eyerleme mahalli bir tane ot yem deposu dört tane gezinti padoku ve jokey odası. İdari alanlara baktığımızda ise doping kontrol binası, müdürlük binası, garaj ve atölye 1000 araçlık bir otopark ve de toplamda 2500 tonluk sulama havuzları. Şirinyer Hipodromu 31 mayıs 2007 tarihinden bu yana gece yarışları için hizmet vermeye başladı.