İNEGÖL TARİHİ KAPALIÇARŞI – BURSA

Anadolu tarihi ve kültürünün önemli kentlerinden birisi olan İnegöl 5000 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Tarihi kaynaklara göre yaşamın M.Ö. 3000 yıllarına uzanan kentte tarih boyunca Hitit, Lidya, Pers, Roma ve Bizans medeniyetlerinin hâkimiyeti altında kalmıştır. Osmanlı devletinin kuruluşuna ve yükselişine de merkez olmuştur. Kent olarak Anadolu’nun önemli ulaşım yolları üzerinde bulunmaktadır. En eski çağlardan beri İnegöl’den geçen ulaşım yolu, kentin canlılığını korumaktadır. Günümüzde İstanbul-İzmir-Ankara üçgeninde önemli bir ulaşım ağına sahip olan İnegöl’de bulunan Kapalıçarşı 150 yıla yakın tarihiyle ticaretin merkezi konumundadır. 2010 yılında kapsamlı restorasyon ve konservasyon çalışması yapılan Kapalıçarşı’nın boya ve sıva altında kalan bezemeleri firmamız tarafından ortaya çıkartılarak ihya edilmiş ve döneminin özgün kimliği kazandırılmıştır.