AHMET ŞEVKİ ERGİN KÜLTÜR VE HİZMET VAKFI KÜTÜPHANESİ – YOZGAT

Aşk kütüphanesi olur mu demeyin, olur. Zira Yozgat’ta manevi bir merkez olan Şeyh Ahmet Efendi adına kurulan Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı (AŞK) bir kütüphane ile bu adı tescilledi.

Kütüphane Taşköprü Mahallesi, Şeyhzade Caddesi üzerindedir. Yozgat’ın yakın tarihinde önemli bir yer tutmuş manevi mimarlardan birisi de Şeyh Ahmet Efendi’dir.

Bugünlerde Şeyhzâde Ahmet Efendi ismi ile maruf, Şeyh Ahmet Şevki Ergin adına oğlu Dr. Ali Şakir Ergin tarafından kurulan vakıf, aslında çevresi ile beraber bir külliye vazifesi ifa etmekte. Kurulan vakıf, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı adını taşıyor. Yozgat’ın yakın tarihinde önemli bir manevi cazibe merkezi olan cami, şimdilerde kütüphane hizmeti ile de tam bir külliye havasına bürünmekte. Ahmet Efendi’nin hizmet verdiği, sohbet ettiği caminin yanında bugün, iki katlı bir bina yer almakta. Binanın üst katı hem vakıf merkezi hem de Kur’an kursu olarak hizmet veriyor.

Henüz yeni diyebileceğimiz kütüphane ise 2012 yılı sonlarında hizmet vermeye başlamış. Gerek Şeyh Ahmet Efendi’nin nadide ve kıymetli eserlerinin, gerekse oğlunun bağışlarıyla oluşan kütüphanede bulunan eserlerin kıymetini söylemeye bilmem gerek var mı?

Şu an 7000 kitapla yola çıkan kütüphanede büyük bağışçılardan birisi de Prof. Dr. Halis Ayhan Hoca olmuş. Kendisi 2000 kitap bağışında bulunmuş. Bunun yanında kütüphanede yazma eserlerin de yer aldığını ilgili arkadaşlardan öğreniyoruz. Bu da bizim için sevindirici bir bahs-i diğer…

Çok nezih bir ortamda, okuyucular ve araştırmacılar için güzel imkânların seferber edildiği kütüphane, aşk üzerine inşa edildiği gibi, bu işe sevdalı, gönlünü bu işe koyan okuyucular bekliyor.

KAYNAK: DÜNYA BİZİM