AYDIN ARKELOJİ MÜZESİ – AYDIN

Herodot’un deyişiyle ‘yeryüzünde bilinen en güzel gökyüzünün altında en güzel iklimde’ bulunması nedeniyle Aydın, tarih öncesi dönemlerden itibaren çeşitli ve değişik kültürlerden oluşan renkli, canlı büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Antik Çağ İonya Bölgesi’nin güney kesimi ile Karia Bölgesi’nin kuzey kesiminde yer alan Aydın’ın büyük bir bölümü, müzenin faaliyet alanını kapsamaktadır.
Aydın Ilıcabaşı Mahallesi’nde 15 bin metrekarelik alan üzerinde yer alan Aydın Arkeoloji Müzesi 17 Ağustos 2012 tarihinde açılmıştır. Bodrum, giriş ve bir kattan oluşan müzede bin 340 metrekare sergi salonu bulunmaktadır. Müzede taş, cam, pişmiş toprak, sikkeler ve mozaik yer döşemesinden oluşan arkeolojik eserler sergilenmektedir.