Mesire Yerleri

EMRE GÖLÜ – FRİG VADİSİ – AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar sınırları içerisindeki doğal yolla oluşmuş olan bir göldür.

İhsaniye ilçesine bağlı Döğer kasabası ve Frig Vadisi sınırları içinde olup, Afyon‘a 50 Km. 1 saat civarıdır. Yağış dönemlerine bağlı olarak alanı daralır ve genişler. Göletin yüz-ölçümü yaklaşık 5 km² derinliği ise bazı bölgelerde 3M. nin üzerindedir.  Suları tatlıdır. Göleti ziyaret aynı zamanda Frig vadisindeki birçok tarihi eserin de görülmesine vesile olmaktadır. Gölün kıyısında Frig Kaya Anıtlarının yanında bulunan Yunus Emre Tekkesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Emre Göleti’nde Piknik alanı ve Sosyal tesis bulunmaktadır, gölette gezmek için Kano mevcut olup, Bisiklet ve ATV Motosikletler ile de çevreyi turlayabilirsiniz. Ayrıca Kaymakamlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Frig Vadisi Turizm Geliştirme Projesi‘ kapsamında Frig eserleri ve motifleri temel alınarak hazırlanan ‘Kral Midas‘ adlı Frig kayığı, sizi gölde güzel bir geziye çıkarabilir.