Köprüler

ADALA KIZ KÖPRÜSÜ – SALİHLİ / MANİSA

Gediz Nehri üzerinde ve Demir Köprü Baraj gövdesinin yakınında yer alan Kız Köprüsü’nün kitabesi yoktur. Manisa’nın Salihli İlçesine 25 km. Adala kasabasına 6 km. uzaklıktadır. Kız Köprüsü ana yoldan biraz içerde kalıyor.Yapılış tarzına göre Osmanlı Dönemine aittir. Köprü kuzeyden güneye 160 metre uzunluğunda, genişliği ise kağnı arabasının geçebileceği genişliktedir. Kaba yonu taş malzeme ile yığma teknikte inşa edilen köprünün, ayak ve kemerleri yer yer sıvalıdır. Köprü yuvarlak şekilli altı kemer gözüne sahiptir. Köprü zemini Arnavut kaldırımı ile kaplıdır ve her iki yanında 80 cm yüksekliğinde taş duvar korkuluk yer almaktadır. İnanılmaz bir doğa alanında yer alan köprünün etrafı ormanlık ve çalılık bir alana sahip.