ÇUKURHAN – DİVAN OTEL – ULUS / ANKARA

Divan Çukurhan; Tarihi Ankara Kalesi Necatibey Mahallesi Depo Sokak No:3 Ulus, Adresindedir
Bu tarihi butik otel 16. yy dan kalma bir kervansarayın aslına sadık kalınarak inşa edilmesiyle hizmete girmiş. Farklı tasarıma sahip 19 odası bulunuyor. Antika eşyalar otelin genelinde ve odalarında bolca kullanılmış. Çukurhan Otel’de 2500 parça kayıtlı, sigortalı antika obje var.
En küçüğü 20 m2 olan yüksek tavanlı odaların 11’i deluxe, 5’i grand ve 3’ü de süit olarak tasarlanmış. Süitler “Mandarin Suite, Colonial Suite ve Venedik Odası” olarak adlandırılmış ve isimleriyle alakalı olarak dizayn edilmiş.
Otelin geniş avlusunun üstü camla kaplı. Gün ışığı alabildiğine içeri giriyor. “Avlu Bar” adlı minicik İngiltere’nin kırsal bölgelerindeki publardan etkilenilmiş dekorasyona sahip bir barı, ayrıca sabah, öğle ve akşam lezzetler sunan “Avlu restoranı” ve bir de pastane/kafe olarak hizmet veren “Çengelhan Brasserie”si bulunuyor. Başta kütüphanesi olmak üzere otelin her yerine Rahmi M. Koç’un özel antika koleksiyonuna ait parçalar yerleştirilmiş . Yani Divan Çukurhan da başlı başına bir müze gibi. Tüm odaların tasarımını ünlü bir İngiliz tasarımcı yapmış.
KAYNAK: TADINDA SEYEHAT