ALAŞEHİR KURŞUNLU HAN – MANİSA

Kervansaray olarak yapılan bu hanın Gedik Ali Paşa tarafından yapıldığı sanılmaktadır. 1548-1553 yıllarında yapıldığı tahmin edilen bu yapıt 3 katlı olarak inşa edilmiş, ancak günümüze sadece zemin katın dehlizleri kalabilmiştir. (2016)

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı. Manisa’nın tarihi ilçelerinden Alaşehir’in en önemli simgelerinden biri olan Kurşunlu Han’ın çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Kurşunlu Han Çarşısının çevre düzenlemesi Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından büyük bir titizlikle sürdürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Emin Dikici, “Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Kurşunlu Han çevresinde başlattığımız çalışmalarda ön ve yan bahçede yolun altında kalan kısımlarda toprak kaymasını önlemek için 60 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı ve yağmur suyu drenaj hattı döşemesi yapacağız. Zemin çalışmalarında ise traverten kaplama kullanılacak.” dedi. (2018)

KAYNAK: ALAŞEHİR BELEDİYESİ