CIK CIK (GİR ÇIK) HAMAMI – BURSA

Hamamın, I. Murad Külliyesi içinde, Cami’nin doğusunda Cami ile eş zamanlı olarak (1365-66) inşa edildiği bilinmekte olup, pek çok kaynakta Bekarlar, Gir çık, veya Cık Cık adlarıyla da ifade edilmektedir.
Kare planlı ve 6.53X6.60m. ölçülerinde bir hamam ve girişin karşısında beş adet hela ve girişin sağında iki adet gusülhane bulunmaktadır. Duvar örgüsü moloz taştan ve çatısı kiremit örtülüdür. Güneyindeki iki hücreden 1.35 X 5.12 metre boyutlarında olanında sürekli sıcak su akmaktadır. Isıtma düzeneği yoktur. Beden duvarları moloz taştan inşa edilmiş olan yapının hamam kısmının üzeri kubbe ile örtülü olup diğer birimler tonoz ile örtülüdür. Özgün işlevi kazandırılarak, restorasyon uygulaması devam etmektedir.
KAYNAK: BURSA BELEDİYESİ