HÜYÜK KÖŞK ILICASI VE HAMAMI – BEYŞEHİR – KONYA

Hüyük Köşk Termal Kaplıcaları Konya’ya 85 km. mesafededir. Tesis Konya merkezine yaklaşık 90 km uzaklıktadır. Konya’nın Hüyük ilçesi Köşk mahallesi sınırları içerisinde yer alır.
Konya merkezinden Isparta yönüne doğru ilerleyin ve Hüyük kavşağından dönün. Bu dönüşten yaklaşık 30 km sonra Hüyük ilçesine gelmeden kaplıcaları yol kenarında görebilirsiniz.
Kaplıca suyu 41. 5 santigrat derece sıcaklıkta sondajla alınan sıcak su rezervi oldukça fazladır. Şifa kaynağı olan sıcak su hem içmeye hem de banyo yapmaya elverişlidir.
Kaplıca suyu ile tedavi edilen hastalıklar ise şöyledir; cilt hastalıkları tedavisinde, adale spazmlarında, solunum yolu rahatsızlıklarında, eklem yerleri kireçlenmeleri, bel, boyun ve sırt rahatsızlıkları ve diğer romatizmal hastalıklarda, dolaşım sistemi sendromları, karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsakların spastik ağrılı sendromları, nefrit, nevralji ve selülit tedavisinde, böbrek taşı ve kum dökülmesinde, göz ve guatr tedavilerinde etkilidir.
Termal havuz ve kaplıca evleri şeklinde hizmet vermektedir. Tesis ya ve kış aylarında açıktır. Tesiste 100 yatak kapasiteli otel, termal evler, kapalı yüzme havuzları, Türk Hamamı, çay bahçesi, büfe, çocuk oyun alanı bulunmaktadır.
KAYNAK: KÖŞK ILICA TERMAL TESİSİ TANITIMI