TARİHİ ÇULLU CAMİSİ – KARABURUN / İZMİR

İzmir ilinin Karaburun ilçesinde ilçe merkezine yaklaşık 2 km, Hıdırellez şenliklerinin, bahar şenliklerinin yapıldığı Çullu Mesire alana 150 m. mesafedeki, daha önceleri kaderine ve definecilerin yok edici ellerine terk edilmiş bir tarihi eser şimdi restore edildi. Karaburun’un en eski camilerinden biri olan ÇULLU CAMİ yıkılmaktan son anda kurtarıldı.
Karaburun nun Çulluk mevkiinde cami oldukça eski taş ve ahşaptan yapılmış, ahşapları kalmamış, yalnızca birkaç duvarı ayakta duruyor iken şimdi aslına uygun yapıldığı söylenen restorasyonla güzel bir görünüme sahip oldu.
Bu caminin dibindeki haziresinde Yağmadoğu Abdullah Ağa’nın mezarı var, Börklüce Mustafa’nın da mezarının burada olduğu söyleniyor.