NAZİLLİ – AŞAĞI ÇARŞI CAMİ – AYDIN

Nazilli ilçesi Karaçay Mahallesi, Reşit Galip Caddesi üzerindedir. Halkın Aşağı mahalle diye adlandırdığı bölgenin çarşısında olduğundan Çarşı Camisi olarak da anılır.
1877 yılında tamamı halk tarafından yapılmıştır. Aşağı Çarşı cami dikdörtgen planlı olan cami zeminden oldukça yüksek yapılmış on basamaklı merdivenle son cemaat yerine girilir. Altı sütundan meydana gelmiş son cemaat yeri üstü kırma çatılı üzeri kiremit kaplıdır. Tek minare ve tek şerefeli minaresi vardır. Harim kısmına ahşap kapıdan girilir. Mihrap alçı süslemeli, güzel görünümlüdür. Minber ahşap malzemeden ince işçilikle yapılmıştır. Cami tavanı ahşap malzemeden yapılmış süslemesi yoktur. Yuvarlak madalyonlar şeklinde işlemeler güzel görünümlüdür.
Cami, Vakıflar idaresi tarafından 1927 yılında onarılmıştır.