FETTAH CAMİİ – İZMİR

1297 ve 1298 sokaklar köşesinde olup, XVII. Yüzyıl’da yapılmış olmalıdır.

Evliya Çelebi “Abdulfettah Çavuş” dediği bu camiinden “kiremitli amma mamur” olarak bahseder.

1843 ve 1861 yıllarında tamir görmüştür. Son şeklini, yakın zamanlarda almıştır.

Fettah Camii olarak bilinen eserin diğer adı ABDÜLFETTAH CAMİİ’dir. Türkistanlı Hacı Abdülfettah Efendi tarafından 1670 tarihinden önce yaptırılmış olması muhtemel olan yapının kesin inşa tarihi bilinmemektedir.

1297 ve 1298 sokaklar köşesinde olup, XVII. Yüzyıl’da yapılmış olmalıdır. Evliya Çelebi “Abdulfettah Çavuş” dediği bu camiden “kiremitli amma mamur” olarak bahseder. 1843 ve 1861 yıllarında tamir görmüştür. Son şeklini, yakın zamanlarda almıştır.

Yapı dikdörtgen plan şemasına sahiptir ve ahşap tavanlıdır. Minaresi yapılış tarihine aittir. Onarım kitabesi H. 1259 ( M.1943 ) tarihlidir.

FETTAH Camii 2011-2013 yıllarında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılmıştır. Şu an itibariyle ibadete açık ve kullanılmaktadır.