TUNA NEHRİ – BUDAPEŞTE / MACARİSTAN

Volga Nehri’nden sonra dünyanın en büyük ikinci havzasına sahiptir Tuna… Almanya’nın güneyinde bulunan Kara Orman bölgesindeki Brege ve Brigach dağ ırmakların 678 m yükseklikteki Donaueschingen’de birleşmesiyle yeni bir hayat bulan Tuna Nehri, Budapeşte’yi ikiye bölerek bir şehrin kaderine de ortak oluyor. Geçtiği toprakların hikâyelerini kendinde biriktiren nehrin büyük bir alanı üzerinde gemi yolculukları yapılıyor.

Bazı şehirler dır, gecesi gündüzünden daha aydınlık ve daha güzel. Tablo gibi her yer. Biz de bu güzellikleri gece görmek için Budapeşte de gece tekne turuna katıldık. Gerçekten büyüleyici bir güzellik var.

Tuna Nehri üzerinde Kelheim ve Karadeniz arasında birbirinden renkli şehirlere açılan 78 liman bulunuyor. Birçok şehirden geçmesine rağmen en çok Budapeşte’yle özdeşleşen Tuna Nehri şehre adeta yeni bir kimlik kazandırmış.

Geçtiği her ülkede bambaşka bir atmosfere bürünen Tuna, topraklarına hâkim olduğu 10 ülkenin kiminde hüznü, kiminde geçmişindeki savaşları bazılarında ise mutluluğu ve baharı çağrıştırıyor. Avrupa kıtasının en uzun uluslararası nehrinin hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ünlü pek çok limanında biri kalbinizi çalacak.