Asırlık Ağaçlar

800 YILLIK ÇINAR AĞACI – PINARBAŞI – MUĞLA

Muğla Yatağan ilçesinin Bozüyük köyünün şirin yeri Pınarbaşı ruhu dinlendiren mekanının yanında güzel yemekleri ile yol üstü dinlenme yerlerinin ilk sıralarında yer alır. Pınarbaşı tesisi içinde bulunan 800 yıllık olduğu söylenen Ulu Çınar Ağacı’nın gövdesini ancak 15 kişi el ele tutuşarak dolaşabiliyor.  1996 yılında ‘Anıt Ağaç’ olarak tescillenen çınar ağacı koruma altındadır.  Bir dönemde modern tıp olmadığı için  Anıt Çınar Ağacı’nın kabuklarından yanık, peklik ilacı ve göz merhemi yapılırken, kökleri de yılan sokmalarına karşı panzehir olarak kullanılmıştır. Yöre halkı tarafından dev çınar ağacının gövdesindeki oyuğun içinden geçerken tutulan dileğin gerçekleştiğine de inanılıyor. Osmanlı’nın Rodos’u fethi sırasında önemli duraklardan biri olan Bozüyük Köyü tipik bir Ege iç köylerinden. Verimli tarım arazileri ve bakirliği yüzünden Baba Ocağı başta olmak üzere birçok dizinin stüdyosu haline gelen Bozüyük Köyü’nde fotoğraf makinenizle güzel kareler yakalayacaksınız. Pınarbaşı hem yemek hem de dinlenme açısından en iyi lokasyonlardan biri.
KAYNAK: YATAĞAN BELEDİYESİ