YILDIZTEPE ŞEHİTLİĞİ – URLA / İZMİR

Yıldıztepe Şehitliği Urlamızın İskele mahallesinde bulunan yüksek rakımlı bir tepe üzerindedir. Bu şehitlik 1922 yılının Eylül ayının 11’nci günü İzmir’den Urla’ya cephane ve topçu bataryalarını sevk eden, 1’nci Batarya Komutanı Yzb. Kemal Bey ve seyisi Onbaşı Baki’nin şehit düşmelerinden 1 sene sonra naaşlarının buraya nakledilmeleri ile oluşmuştur.

Bu şehitlerimizin -tarih sırası ile- kimileri şöyledir;

1. Hv. Plt. Tğm. İSMAİL HAKKI DEMİR 1954 doğumlu: 8 Ekim 1968, Merzifon’da uçağının düşmesi sonucu şehit olmuştur. Naaşı Urla eski mezarlıktadır.
  2. Polis Memuru OSMAN TÜRKÜCÜ 1966 doğumlu: 14 Mayıs 1986, Adıyaman’da terör örgütü ile çatışmada şehit olmuştur. Naaşı Urla yeni mezarlıktadır.
  3. Polis Memuru HÜSEYİN KESİKOĞLU, 1954 doğumlu: 30 Ağustos 1988, Manisa’da araç kazası sonucu şehit olmuştur. Naaşı Urla eski mezarlıktadır.
  4. J. Çvş. BÜLENT KÖFTER, 1969 doğumlu: 13 Eylül 1989, Şırnak Dereler bölgesinde terör örgütü ile çatışmada şehit olmuştur. Naaşı Urla yeni mezarlıktadır.
  5. Polis Memuru EYÜP ÇAKIR, 1970 doğumlu: 14 Eylül 1994, Şırnak’ta terör örgütü ile çatışmada şehit olmuştur. Naaşı Bornova Işıkkent mezarlığındadır.
  6. J. Er RAMAZAN KARA, 1974 doğumlu: Şırnak Kerbela Dağı’nda terör örgütü ile çatışmada şehit olmuştur. Naaşı Urla yeni mezarlıktadır.
  7. P. Er İBRAHİM ÖZKILIÇ, 1973 doğumlu: 24 Haziran 1995, Şırnak’ta terör örgütü ile çatışmada şehit olmuştur. Naaşı Kadifekale Şehitliği’ndedir.
  8. J. Er BİROL AKGÜN, 1976 doğumlu: 25 Haziran 1997, Diyarbakır Silvan’da operasyon dönüşü araç kazası sonucu şehit olmuştur. Naaşı Urla yeni mezarlıktadır.
  9. Hv. Sav. Er ÖZKAN ELÇİ, 1976 doğumlu: 2 Aralık 1997, Tunceli’de silah kazası sonucu şehit olmuştur. Naaşı Kadifekale Şehitliği’ndedir.

Aziz şehitlerimizin Ruhları şad olsun. Vatan sizlere minnettardır.