GÜRPINAR ŞEHİTLİĞİ – DARENDE – MALATYA

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Günpınar köyünde 1. Dünya Savaşı’na gidip şehit düşen 470 kişinin anısına yaptırılan anıt 2008 yılında açıldı.

Yaklaşık 10 metre yüksekliğinde ve sekizgen kaide üzerine yaptırılan anıttaki levhalarda 100 şehidin isimleri de bulunuyor.

Darende ilçesine bağlı Günpınar Mahallesinde bulunan 470 Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilen anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Anıtı yaptıran hayırsever iş adamı Hasan Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, genç nesillere vatan sevgisinin en iyi şekilde anlatılması gerektiğini dile getirerek “Bu topraklarda çok sayıda isimsiz kahraman yatıyor. Bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Birlik ve beraberliğin her zamankinden daha fazla güçlü tutulması gerektiğini belirten Yıldırım, “Beyaz ve kırmızının en güzel olduğu Türk Bayrağı’nı Allah göklerden hiçbir zaman indirmesin. Allah, devletimize ve milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Bizler bu anlamlı olayları ve Atalarımızın vatan için verdikleri kahramanlık mücadelelerini yeni nesillere iyi anlatmalıyız. Atalarımızın bizlere kutsal emaneti olan vatan topraklarına sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Bu yıl 11’ncisi düzenlenen 470 seferberlik şehitleri anma törenine Darende Belediye Başkan Yardımcısı Murat Doğan, Çukurova Üniversitesi eski Rektörü Yalçın Kekeç, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA