BELKAHVE ATATÜRK HEYKELİ – BORNOVA-İZMİR

Belkahve mevkii İzmir ili Bornova ilçesi sınırları içinde, İzmir-Ankara karayolu üzerinde, İzmir il merkezine 25 Km mesafededir. Tarihi önemi olan bir mesire yeridir.
Başkomutan ve yakın komuta arkadaşları 9 Eylül 1922 Cumartesi günü öğleden sonra Belkahve ye geldiler… Burada bir incir ağacının altından (bugün anıtın bulunduğu yer) dürbünlerle İzmir’in mavi göklerindeki al bayrağımızın dalgalanışını gururla seyrettiler… Başkomutan ve arkadaşları, kurtardıkları İzmir’i uzun uzun seyrettikten sonra, akşamın perdeleri bu güzel şehrin üstüne kapanırken Nif e döndüler… Halk öbek öbek yollara dökülmüş, kurtarıcıyı bekliyordu…
Nif Belediye Dairesi (sonradan Belediye Caddesi No: 4 numaradaki Kemalpaşa Askerlik Şubesi Başkanlığı) binası, Başkomutan ve yakın komuta arkadaşları için hazırlanmıştır.
Belkahve ATATÜRK Anıtının Heykeltraşı Prof. Dr. Tankut Öktem Bey dir.

Belkahve, Atatürk ün doğumunun 100. yıldönümü vesilesiyle, düzenlemeden geçirilmiştir. Piknik yerine umumi vasıtalarla ulaşmak mümkündür. 3,5 hektar büyüklüğündeki saha kızılçam koru ormanı ile kaplıdır. Yazın sıcak günlerinde dahi serinliğini korumaktadır. Arazinin meyilli olmasından dolayı saha içinde otopark bulunmamakta sadece şahıs girişine izin verilmektedir. Ancak giriş kapısı önünden geçen Kavaklıdere köyü yolu boyunca araçlar park edebilmektedir. İçme ve kullanma suyu, WC, çeşmeler, kır büfesi ve piknik üniteleri bulunmaktadır.