KÖŞK 1857 – BUCA / İZMİR

Adres: Adatepe, Erdem Cd. no:92, 35100 Buca/İzmir

Buca Erdem caddesi üzerinde bulunan Köşk 1857 daha önceleri Belediye binası olarak kullanılmış. Belediye buradan taşındıktan sonra Hüsamettin Balkanlı malikanesi olmuş. Bina sahibi ölünce bir müddet boş kalmış. Daha sonra kiraya verilerek Destra Köşk olarak kafe ve restoran olarak hizmet vermiş. Bina eskidiği için restore edilme ihtiyacı doğmuş ve restore edilerek bu günkü görünümüne kavuşmuş. Bina günümüzde Köşk 1857 adıyla kafe ve restoran olarak hizmet vermektedir. Binanın hem önünde hem de arkasında genişçe birer bahçesi bulunmaktadır. Her iki bahçede de birer kuyu vardır. Bina 18 odalı olarak yapılmış. Ön tarafından genişçe bir merdivenle binaya girilmektedir. Ön taraf döşemelerinde mozaik döşeme varmış. Zamanla karardığı için üstü örtül, günümüzde görünmüyor.