CEMİL BEY KONAĞI – EREĞLİ – KONYA

Cemil Bey binası geçmişte kullanılmış tarihi bir binadır. Atatürk ‘ün burada kaldığı söylenmektedir.
Bu binayı 1909 yılında Ereğli’de bulunan Ermeni sakinlerden İnkebyan Bedros isimli birisi yaptırmış ve 1915 olaylarında bu yapıyı Ereğli’ li Cemil Bey’e satmış günümüze kadar da Cemil Bey Konağı olarak gelmiştir.
Ereğli’deki bu tarihi dokuyu hem yaşatmak, hem korumak hem de burada vatandaşlara hizmet verebilmek amacı ile ÖZKOÇLAR OTEL ‘e dönüştürülmek üzere. 2007 yılında başlanan restorasyon işlemleri Haziran 2010 ‘da tamamlanmıştır. 100 Yıllık Tarih Canlandırılmıştır..
Geçmiş mimari projeler ve eski fotoğraflar incelenerek aslına uygun restore edilen Özkoçlar otel; 14 Standart oda, 5 Delux oda, 1 Suit oda, 1 Kral dairesi olmak üzere toplam 21 odası ve A’la Carte Restaurantı ile, Ereğli için yeni bir konaklama merkezi olarak hizmete girmiştir.