AYDIN TREN İSTASYONU – AYDIN

Aydın Garı, Aydın’ın Efeler ilçesinde yer alan TCDD’ye ait demiryolu istasyonudur.
İstasyon, TCDD Taşımacılık’ın Basmane-Nazilli Bölgesel Treni, Basmane-Denizli Bölgesel Treni, Söke-Nazilli Bölgesel Treni ve Söke-Denizli Bölgesel Treni tarafından kullanılmaktadır.
İstasyon 1866 yılında İzmir-Aydın Demiryolu (ORC) için inşa edildiğinden beri hizmet vermektedir. ORC 1935 yılında TCDD tarafından satın alınmış, böylece istasyon TCDD tarafından işletilmeye başlanmıştır. Türkiye’de ilk demiryolu ağının bir istasyonu olarak hizmet vermeye başlayan tren garındaki restorasyon çalışmaları 2014 Yılında bitirildi.
Merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından 1955 yılında kente kazandırılan tarihi tren garında başlatılan restorasyon çalışmaları, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nün projesiyle tarihi dokusu korunarak yenilenen Aydın Tren Garı binası restorasyonuna 17 Şubat’ta başlandı.
KAYNAK: WİKİPEDİA